lika som bär

Jag har länge gått och kommenterat att Leka är väldigt lik sin katt Buffy (till sättet alltså). Hon har tjatat om att jag ska komponera ihop en liten lista med dessa likheter, och nu ska den alltså publiceras här.

Buffy vill inte ha några andra katter så länge de vill ha henne, men så fort de vänder ryggen till är hon där och flirtar. Exakt samma för Leka.

Buffy är ganska bitchig, speciellt bland folk (katter). Det är Leka med.

Buffy är jävlig pratglad. Leka med.

Buffy vill alltid göra allt som Leka inte vill att hon ska göra. Leka gör alltid saker som Leka inte vill att hon ska göra.
'
Buffy tycker om skor, Leka tycker om skor.

Buffy tycker om väskor, Leka tycker om väskor.

Buffy sover i en liten plastmapp, Leka sover i en liten soffa.

Buffy luktar på lågor från ljus, Leka plockar ut maten ur ugnen med fingrarna.

Buffy är liten och söt, Leka är liten och söt. Skenet bedrar. I båda fallet.

Jag har börjat fundera rätt mycket på det här med djur som är lika sina ägare. Ferro till exempel, är ju jävligt lik mamma. Han tränar hela dagarna, hon tränar honom hela dagarna. Och när de kommer hem vill de bara ligga på soffan båda två.

This city falls asleep as we speak



This is why we never want to move.
 
Och det här.

Och det här.

Ja, ni fattar. Det är fruktansvärt jävla jättefint här. Vi är kära allihop tror jag. (Inte i varandra alltså, i Piteå) Det är inte direkt så man lider av att promenera förbi det här varje dag.

scream ett och två

Att det alltid ska krävas lite tjat för att jag ska blogga. Haha, så mycket för att jag skulle försöka skriva oftare. Jag började mitt nya LCHF-liv i tisdags, och började mitt nya promenadvarjedagliv i måndags. Så idag har jag alltså varit ute och gått 30-50 min varje dag i 5 dagar (idag blir nummer 6) med Karin och Leka. Och jag har käkat LCHF-mat i 4 dagar. Det går bra hittills. Det enda tråkiga är att komma på frukostar som inte ger en kväljningar på morgonen. Men det går bra med lite turkyoghurt och frysta bär. När jag längtar efter något så är det faktiskt vindruvor och inte en godispåse, och det ser jag som positivt även om jag inte får äta vindruvor heller.

Imorgon kommer mamma hit och hälsar på till på tisdag, det ska bli trevligt att visa henne Piteå. Sen ska Leka ha besök av en björn (grizzly skulle jag gissa på, han gillar vatten säger hon) och en Sandra snart också. Det blir mycket besök här uppe ett tag, det är kul.

Vi har även roat oss med att titta på hus under våra promenader. Det finns minst 10 hus jag vill ha nu. Nu gäller det bara att komma på ett sätt att övertala dessa husägare att byta sina hus mot min lägenhet på Ankars. Men det lär ju inte bli allt för svårt. Vem skulle inte vilja byta ett stort hus med gigantiska fönster och utsikt över Piteälven mot en gammal etta på Ankars bland galna studenter?